Çözümler Proje Önerileri KENT GELİŞİMİ- Belediyelerimizin ve Tekirdağ il sınırları dahilinde bulunan tüm kamu kuruluşlarının Stratejik Planlarının acilen pandemi uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir.
- Belediyelerimiz içerisinde “Turizm Daire Başkanlığı veya Müdürlüğü” açılması ve kadroların tayini
- Sivil yaşam ve vatandaşlık merkezi projesi
- Şehir ve Metropollerde “birlikte yaşama protokollerinin” hazırlanması için çalıştayların düzenlenmesi.
Göçmenlerin yaşamları ve adaptasyonları
·Halka açık ortamlarda birlikte yaşam protokolü
·Evcil Hayvanlar ile yaşam protokolü
5 Şehir Planlamasında ve ruhsat işlemlerinde uluslararası kabul görmüş protokollere - standartlara katılım ve uygulama çalışmalarının arttırılması.
6 Meslek odaları ile koordinasyon sağlanarak aynı bölgeler içerisinde gereğinden fazla aynı meslek kuruluşuna müsaade edilmemesi ve belirli şartlara koşullara uyum sağlanması
7 M ahallelerimizde Vatandaş Duyuru Panolarının Kurulması
8 Mahalle aralarına konulan GSM Baz İstasyonlarının kaldırılması
9 Kent sakinlerinin konutlarında güneş enerjisi ile kendi ücretsiz elektrik üretebilmeleri için İmar’da Tredaş ile ortak bir bölüm açılması ve lisanslama işlemlerinin yapılması
10 Şehiriçi ve Sahil bölgelerinde “Elektrikli Fayton” Projesi
11 Geri dönüşüm tesislerinin arttırılması ve ayrıştırma işlemlerinin daha detaylı yapılması
12 İstanbul’a devredilen Tekirdağ İl Vakıf Müdürlüğünün tekrar kentimize kurularak istekli vatandaşlarımız için Vakıf kurmalarının önünü açacak çalışmalar yapılması.
EKONOMİ13 Belediyelerin UCLG-MEWA üyeliklerinin yapılarak yurtdışı ek fon ve kredilerin kentimiz ve ilçelerine ulaşmasının sağlanması.
14 Projelerin desteklenebilmesi için ilgili her bir kamu kuruluşundan bütçe/ödenek talep edilmesi için gerekli protokollerin yapılması.
15 Meslek odalarının neredeyse tamamının yönetmeliğinde bulunan ve gerekli hallerde ödenemeyen/tahsil edilemeyen aidatların iptal edilip silinmesine dair maddelerin aktif olarak kullanımına başlanması.
16 İhracatın artması ve ithalatın kalite kontrolünün arttırılması amacı ile kentimize Akredite Ürün analiz Laboratuvarı kurulması
17 Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından “HALK MARKETLERİ” açılması projesi
18 Esnaf ve KOBİ’lere destek amaçlı ABİGEM ve benzeri kuruluşların aktif ve efektif çalışmalarına yönelik çalışmalar hızlandırılmalıdır.
19 AVM ve Zincir marketlerde “%10 Kotalı Tekirdağ Reyonu” projesi
20 Yerel ürünlerin sergilenip satılabildiği “Belediye Satış Mağazaları”
21 Yerel El Sanatçıları ve El işi yapanların ürünlerinden oluşturulan bir veri tabanı vasıtası ile “Tekirdağ Hatırası Ürünlerinin” tespit edilmesi. Barkod ve Marka Tescili için destek verilerek ekonomiye katılımlarının sağlanması.
İSTİHDAM22 Belediyelerde oluşturulan Özgeçmiş veri tabanlarının özel şirketlerin ücretsiz kullanımına açılması
23 Tecrübeli işsizler ve emekliler için 2. Staj hakkı projesi (işkur iş birliği ile)
24 Pandemi ile birlikte güç kaybeden sektörlerde bulunanlar için “Sektör Değiştirme” çalışması yolu ile yeni iş kollarına geçiş ve adaptasyonlarını sağlamak.
DIŞ İLİŞKİLER 25 Ukrayna, Belarus ve Rusya Federasyonu ile karşılıklı “Kardeş Kent Konseyi” kavramı altında Sosyal ve Ekonomik İlşkiler, Göç Politikaları ve İnsan Hakları konularında gelişim sağlayacak adımlar atmak ve çözümler üretip hayata geçirmek
26 Başta Tarım Ürünleri, Tarım Makinaları ve Tohumculuk gibi bölgemizi ilgilendiren ürünlerin ihracatını kolaylaştıracak ilişkler kurmak ve gerekli prosedürleri tam olarak ihracatçılara anlatmak. Mevcut STK ve Platformlar (örn. Trakya Dış Ticaret Platformu) ile hareket ederek daha kısa sürede işbirlikleri sağlamak.
GÖÇ POLİTİKALARI27 Tekirdağ ili ile ilgili Göç ve Göçmen Politikalarını yakın mercek altına almak. Var olan göçmenler ile ilgili olarak “Sivil Adaptasyon Merkezleri” kurulması
EĞİTİM28 Şehir dışına göçün engellenebilmesi için yeni üniversitelerin açılması için teşvik katılımı
29 Esnafa Yabancı Dillerde “iletişim Becerileri” Eğitimi
30 Tekirdağ ilinde mutlaka Teknik Üniversite kurulması
31 Drone ile zirai ilaçlama yapılabilmesi için NKÜ Ziraat Fakültesi ile ortak iş birliği çalışması ve Drone Pilotluğu Eğitimi
32 Robotik Kodlama için İlkokullara Temel İngilizce Kitap Kampanyası
33 Projelerin fonlanabilmesi için “PRODES” sisteminin STK’lara tekrar anlatılması ve aktif olarak kullanılmasının teşvik edilmesi.
34 40.000 Kitap Projesi. Gelecekte Turizm ve Limanlar için de gerekli olacak İngilizce eğitimi için ücretsiz kitap dağıtımı.
TEKNOLOJİ ve VERİ TABANI35 Kent Konseylerinin web sitelerinin detaylı olarak aktif kullanımlarına başlatılmalı, STK, STÖ ve tüm katılımcıların ortak platformu haline getirilmelidir. Vatandaş İl ve ilçelerde alınan tüm tavsiye kararlarının duyurularına kolaylıkla ulaşabilmelidir.
36 Tekirdağ Kent Konseyi aracılığında tüm STK’lardan gelen projeleri kayıt altına alabilecek bir veri tabanı kurulması
37 Akıllı Kent uygulamasının genişletilmesi ve uygulama alanlarının arttırılması
AFET KORUMA38 Okul Binalarına Telsiz yerleştirme ve eğitimleri
39 İlçeler arası Kablosuz geniş bant ağı altyapı çalışması
40 Olası deprem sonrasında, Tekirdağ’a gelmesi planlanan yardımların nasıl koordine edilmesi gerektiği hakkında yönetmelik hazırlanmalıdır.
SOSYAL ETKİNLİKLER41 Ganimet Pazarı (2. El Pazarı) Projesi
42 Tekirdağ Sürdürülebilir Enerji Festivali.
43 Tekirdağ ilçeler arası Ralli Yarışları (70’li yıllarda vardı)
44 5 Haziran Çevre Koruma Haftasında Belediyenin sponsorluğunda tüm STK ların ortak katılımı ve de Milli Eğitim müdürlüğünü de katarak şehrimizde " Ağaç, çiçek ekimi ile Çocuk şenliği" yapılarak çocuklara doğa sevgisi ve yeşilliğin arttırılması
45 Her sene orman haftasında ağaç dikiyoruz ve çevre haftası da milli eğitimde okullarda çevreyle ilgili bilgilendirme toplantıları
46 Geri Dönüşüm, İleri Dönüşüm Yarışması ve Sergisi
47 Yılın Esnafını seçiyoruz.
SOSYOLOJİK ve DEMOGRAFİK ÇALIŞMALAR48 İlimizde ağırlıklı artan intihar vakaları için gerekli çalışmaların ilgili kamu kurumları ile acilen bir eylem planına dönüştürülmesi.
SAĞLIK VE YAŞLILIK49 Emekliler için “Emekli Yaşam Destek ve Danışma Merkezleri” kurulumu
50 Hastanelerde ve Sağlık Merkezlerinde yatan hastalar için “Gönüllü Refakatçi Sistemi” Kurulması
51 Otizm’in başlı başına ele alınarak “Birlikte Yaşama Protokollerine” eklenmesi ve Otizm’li bireylerin yaşamlarımızın bir parçası olabilmeleri için “yerel yönetim meclis kararları” çıkarılması
KÜLTÜR52 Tekirdağ Kültür Veri Tabanı Projesi
·Yerel Sanatçılar
·Yazarlar
·Müzisyenler
53 Kent Tarihi müzeleri ve kitaplıkları için iş birliği
54 Göç ve mübadele müzesi Tekirdağ Hatıra Müzesi Projesi
TURİZM55 Değirmenaltı Geleneksel Turistik Pazarı Projesi. Bu proje Süleymanpaşa Belediyesine Değirmenaltı Muhtarı Hüseyin Güneş ile beraber sunulmuş ancak bir cevap alınamamıştır.
56 Belediyelerimiz içerisinde “Turizm Daire Başkanlığı veya Müdürlüğü” açılması ve kadroların tayini
57 Tüm ilçelerde Tekirdağ Kapalı Turistik ve Kültürel Etkinlik Pazarı açılması